Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Λέσχη Ανάγνωσης παιδαγωγικού ενδιαφέροντοςΤα Μπισκούνια εγκαινιάζουν και σας προσκαλούν να γίνετε μέλη σε μια Λέσχη Ανάγνωσης παιδαγωγικού ενδιαφέροντος. Στόχος μας δεν είναι η αναγκαστική  ανάγνωση και ενημέρωση αλλά ο γόνιμος προβληματισμός και η ελεύθερη συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν στην ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών, με αφόρμηση κάποιο σχετικό βιβλίο που θα επιλέγεται κάθε φορά από τα ίδια τα μέλη της Λέσχης.
Οι εργασίες της Λέσχης θα ξεκινήσουν για πρώτη  φορά στις  2 Απριλίου 2017 με το βιβλίο "Το Μανιφέστο της Χαρούμενης Παιδικής Ηλικίας. Πως να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τη νοοτροπία του υπερ-γονεισμού." του Carl Honore, εκδόσεις Αερόστατο 2010.
 Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευανάγνωστο και εύληπτο  βιβλίο που υπερασπίζεται το δικαίωμα το παιδιού στη ανία και τον πραγματικό ελεύθερο χρόνο, καταδεικνύοντας παράλληλα τις επιπτώσεις των υπερβολικών δραστηριοτήτων και του υπέρ -οργανωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος στην ψυχοβιολογική ισορροπία του παιδιού. Ο Κάρλ Ονορε είναι ένας έγκριτος συγγραφέας, δημοσιογράφος και σχολιαστής, εμπνευστής του κινήματος ¨ slow parenting ¨  ή αλλιώς ¨ του κινήματος των χαλαρών γονιών¨. Το Μανιφέστο έχει μεταφραστεί σε 16 χώρες, κάνοντας αίσθηση στους παιδαγωγικούς κύκλους.
Περιμένουμε με χαρά να σας συναντήσουμε και να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας.
Η  εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στον χώρο μας στο Σουτραλι  Άγριας
Κυριακή ,2 Απριλίου ,12-2 μμ.
Μπορούμε  να είμαστε εκεί με τα παιδιά μας , μιας που υπάρχει  παιδαγωγικό υλικό για να απασχοληθούν .αλλά και   πολύς χώρος για ελεύθερο παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου